A-racet 2014 skapar fokus

 In Sällskapet, Tävla

Ironman Kalmar

För att skapa struktur och mening i träningen fokuserar Saltsjöbaden Triathlonsällskap på aktiviteter som bygger teamet inför en av de två måltävlingarna under säsongen 2014.

  • Ironman Kalmar, den 16 augusti 2014.
  • Olympisk distans under Stockholm triathlon, den 24 augusti 2014.

Tävlingarna ska ses som A-tävlingar, alltså det som var och en har som huvudmål under säsongen, medan andra tävlingar (B/C-tävlingar) bör fungera i förberedande syfte.

Vad innebär detta då praktisk för exempelvis mig!?

A-race i Stockholm

Jo, jag kommer fokusera på den olympiska distansen under 2014. Bakgrunden till detta är att familj och arbete kommer kräva mer av min tid detta år, varför det inte är realistiskt att lägga den mängd (volym) träning som krävs för att köra de längre distanserna.

Så, Stockholm Triathlon i slutet av augusti är mitt A-race.

En sprint och två olympiska

Under säsongen kommer jag genomföra ytterligare tre tävlingar, en sprint och två olympiska. Dessa benämns alltså B-race. Syftet är då att ”träna tävling” med allt vad det nu innebär. Det handlar t ex om att trimma växlingarna och testa utrustning. Men framförallt ser jag det som ett perfekt tillfälle att se om jag ligger rätt vad gäller tempo.

När jag planerar vilka tävlingar jag ska delta i, utgår jag helt enkelt från Svenska Triathlonförbundets tävlingskalender. Först ut kommer en sprint under Trelleborg Triathlon i början av juni. Eftersom det är den första tävlingen för året känns det tillräckligt att satsa på en sprint. Därefter en olympisk under Kilsbergen Triathlon i slutet av juni, följt av ytterligare en olympisk under Västerås Triathlon i mitten av juli.

Upplägget med B-race och valet av dessa koordineras med periodiseringen för säsongen. Mer om detta i en senare post…

Recent Posts

Leave a Comment

0