Banan klar för Saltsjöbaden Triathlon Sprint

 In Sällskapet, Sprint 2015, Tävla

Efter flera rundor har vi nu klart med bansträckningen för Saltsjöbaden Triathlon Sprint. Inledningsvis ansökte vi om att stänga av motorvägen för cyklingen – hade ju varit grymt att kunna köra fram och tillbaka i full speed. Men, länsman gillande inte detta så vi kom upp med ett bra alternativ.

Simningen sker i Neglingeviken direkt nedanför Saltsjöbadens idrottsplats. Det blir 750 meter i högervarv och om det vill sig väl bländas vi av solen vid starten. Upp ur vattnet, och löpning till växlingsområdet som är beläget mitt på fotbollsplanen på idrottsplatsen.

Cyklingen (20 km) kommer bli krävande. Från växlingsområdet bär det av in mot Nacka, vi varvar Fisksätra och får upp tempot radikalt längs Saltsjöbadsvägen ner mot Saltsjö-Duvnäs och vidare in mot vändpunkten. Okej, vägen ut är mer nerför än uppför. Men det betyder det motsatta på vägen tillbaka.

Löpningens 5 km delas upp i tre varv, och är en relativt flack sträckning. Så det är bara att dela upp i en negativ split och gasa in i mål till folkets jubel på idrottsplatsen.

Recent Posts

Leave a Comment

0