Coopers test – formcheck 1

 In Springa, Träna

Coopers test vecka 43

Under säsongen 2014 anordnar Saltsjöbaden Triathlonsällskap 6 testtillfällen då deltagarna får möjlighet att pröva sin individuella form i de tre triathlongrenarna; simning, cykling och löpning. Testen är till för att man ska få bättre grepp om vilken form man är i och därigenom kunna planera och utföra sin träning på ett mer effektivt sätt.

Vi startar med Coopers test

Första utmaningen som bjöds var tisdagens löptest. Vi samlades i klubblokalen på Grand Hotel Saltsjöbaden där coach Robert gick igenom aftonens upplägg – Coopers test. I vårt fall 3000 meter på tid och självklart så fort som möjligt. Maxpuls here we go…

Det blev åtta snabba och stenhårda varv runt banan på Saltsjöbadens IP. Trots höstrusk med snålblåst och duggregn presterade vi vårt yttersta och lyckades uppnå våra personliga mål. För vissa blev testet till och med en positiv överraskning.

Efter passet återsamlades vi på hotellet för att gå igenom resultatet. Robert la in de individuella tiderna i en tabell som visade våra personliga tempozoner (1-5). Dessa zoner ger vägledning om vilket tempo var och en bör hålla under olika typer av pass (intervall/distans osv) för att få ut max av löpträningen.

Ingen rast, ingen ro, nu är det dags att ladda om inför torsdagens utmaning – simtestet!

Uppvärming på Saltsjöbadens IP

Ordentlig uppvärmning för att kunna prestera sitt absoluta max på 3000 meter

Robert kollar tiden under Coopers test

Coach Robert höll koll på varvantal och tidräkning, medan Joakim, Erik och Klaus kämpar på.

Maxtat under Coopers test

MAXAT! …Oscar och Jonas pustar ut.

Eftersnacket på Coopers test

Johan och övriga gänget varvar ned i klubbhuset (Grand Hotel) medan Robert tar fram testresultaten.

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

0