Komma igång med Garmin Connect och Training Peaks

 In Träna

För att spä på prylhetsen lite till skulle jag vilja rekommendera en klocka eller ska vi säga träningsdator. Många av oss i klubben kör Garmin 910 XT vilken funkar alldeles utmärkt. Den har massor av skojiga funktioner anpassade för triathlon som simtag, simsätt, cykelhastighet och tillbehör som pulsband, fotpod, kadensmätare, hastighetsmätare, wattmätare, actionkamera, trainer osv. Mer info finns här »

Det har också kommit en helt ny uppdaterad modell som heter Garmin 920XT.

Garmin Connect

Garmin Connect är Garmins sajt där du kan tanka ur all data ur din 910 eller 920. Där kan du se allt från GPS-spåret på en karta, tid och sträcka till medel- och maxpuls. Börja med att signa upp dig och logga in och ladda ner Garmin Express så att du kan synca din klocka med Garmin Connect.

Training Peaks

Under säsongen 2014-2015 kommer vi att börja köra Training Peaks som vårt primära analysverktyg för vår träning. Det coola är också att Jocke har ett ”Coach-konto” som vi alla ansluter till vilket gör att vi kan få ut ännu bättre rapporter, data och analyser till ett bra pris.

Gå först till Training Peaks och klicka på ”Sign up free” uppe i högra hörnet. När du signat upp så loggar du in och klickar på ”Test Ride Beta” högst upp, klicka sedan på ditt namn högst upp till höger och välj ”Settings”, scrolla ner till ”Coaches” och lägg till joachim.cronquist@saltsjobadentriathlon.se som din coach.

Klicka sedan på denna länken för att koppla ihop Garmin Connect med Training Peaks så att datat överförs automatiskt.

Connect Garmin Connect → Training Peaks

Klicka sedan på knappen Authorize!

Nu är du redo att köra!

Recent Posts

Leave a Comment

0