Målets motivationsförmåga

 In Simma, Springa, Träna

Jag ber att få, å det ödmjukaste, säga; släng dig i väggen Karin Boye!

… Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd…

Målet är allt

Vägen är för mig viktig och jag ÄLSKAR träning MEN faen, målet folket MÅLET, det är faen allt!

Ett år är så lite. Så känns det nu några dagar innan årets stora fest(mål)tid – Ö till Ö. Eller som Petra alltid säger, frivilligt eller oavsiktligt, A till Ö!

från a till ö

Jag och Andreas är Hedvig! Skillnaden är den att vi har ljugit för oss själva hela jävla året…

Vem kunde tro att november och februari kunde ha mening? Att de där tisdagarna (veckans sämsta dag!) med hjälp av Andreas, Olle, m fl ger mig den fix som driver motivationen vidare.

Att komma ut genom dörren har för mig aldrig varit ett problem. Det kanske är ett flyktbeteende från vardagens vedermödor. Träningen hjälper mig att hantera vardagen. Detta i sig är motivation nog. En kollega brukar påpeka att, nu är det nog dags att träna, när jag blir för jävlig eller irriterande.

Kan det bli bättre?

Min SIMS-värld

starten går på ö till öJag är på många sätt strulig, dålig, självupptagen, slö, lat, ful, oorganiserad men jävlar i min gata vad jag är bra på hitta på träningsmål! Hela dagar kan spenderas googlande efter träningsmål och tävlingar i närområdet och i andra världsdelar. Drömvärldar byggs upp. Jag skapar min egen Sims värld, vari jag ständigt är formtoppad och kan prestera maximalt vecka ut och vecka in. Inga vardagliga ting kan rubba min sfär. Självklart så spricker bubblan på daglig basis men det är alltid målet som är min köl som rätar upp min skuta eller får mig att skärpa mig.

Med andra ord, utan mål ingen motivation!

Ö till Ö – nu är det nära

Nu är då målet nära, på måndag smäller det! 03.45 är det väckning, 04:15 frukost, ca 04.45-04:55 sitter jag på dass (ville egentligen sitta längre men Andreas vill också in!), 04:55 lägger jag mig på sängen och säger ”fem minuter rast/vila”, 05:15 påbörjas det sista fixet och genomgången av all utrustning en sista gång, 05:30 går vi ner med väskorna till båten, 05:40 står vi i startområdet och har en inre dialog med oss själva om VARFÖR?! 06:00 så finns ingen återvändo, Utö min obesvarade kärlek, ska nås!

sandhamn till utö

Den här bilden tittar jag aldrig på…! Jävligt deppig bild!

Lärdomar från 2012

  • Värm upp! Även fast man ska hålla på i 12-14 timmar så är kroppen i chock när härket väl sätter igång.
  • Känn på vattnet! D v s blaska och plaska ansikte och överkropp för att det inte ska bli en överraskning att ca 15 minuter senare ligga där i vattnet med rusande puls.
  • Bär lätt! Bra-att-ha-saker är bra hemma men värdelösa att bära på.
  • Till sist, tanken är allt! Fyll på med mat och dryck HELA tiden OCH fyll på med positiva tankar och samtal hela tävlingen! Motivationen är från start att ha kul, sedan fyller man på med ambition.

Till sist

“You don’t have to be a hero to accomplish great things—to compete. You can just be an ordinary chap, sufficiently motivated to reach challenging goals.”

Edmund Hillary, High Adventure

Recent Posts

Leave a Comment

0