Marcus Hedman leder löpträningen

 In Sällskapet, Springa, Träna

Marcus Hedman innan Vättern runt

Hej, mitt namn är Marcus Hedman och jag kommer att leda löpträningen under säsongen 2014.

Det startar i SIF

Marcus är uppväxt i Saltsjöbaden och har ett stort löparintresse. ”Min tävlingsbana började däremot i Saltsjöbadens sim-sektion. Efter flera års nötande i bassängen och tävlande i bland annat USM, lockade variationen i mångkamp mig.” Närmare bestämt Modern Femkamp, med grenarna ridning, simning, fäktning, skjutning och löpning.

Långpassen lockar

Nu på senare tid har Marcus satsat alltmer på löpningen. ”Jag trivs på långpass ute i skogen…att med lätta steg flyga upp för en backe och att få känna hjärtat jobba under ett hårt intervallpass” För närvarande tränar Marcus cirka fyra gånger i veckan, och varvar då mellan löpteknik, medelpass, intervall och långpass.

”På vintrarna åker jag gärna längdskidor och har kört Vasaloppet tre gånger.” Under förra året genomförde Marcus en Svensk Klassiker. ”Jag har även funnit en favorit i Göteborgsvarvet som jag sprungit de två senaste åren.”

Och nu triathlon

”I triathlon har jag hittat en idrott med mycket träning…fysiska och mentala utmaningar.” Under löppassen kommer Marcus tillföra sitt intresse för löpteknik, och genom effektiv träning inspirera fler att ta löpningen till nästa nivå.

Antar du utmaningen?

Recent Posts

Leave a Comment

0