Prova triathlon under idrottens dag

 In Arrangemang, Sällskapet

Under idrottens dag den 10 maj erbjuder Saltsjöbaden Triathlonsällskap tillsammans med Svenska Triathlonförbundet ungdomar i åldrarna 5-12 år att prova på triathlon.

Arrangemanget ska ses som en ”prova-på” där vi tagit bort tävlingsmomentet med dess tidtagning. Alla som deltar är vinnare på sitt sätt, och målet är att ge ungdomarna (och åskådarna) en spännande upplevelse. Självklart vill vi också skapa ett fortsatt intresse för triathlon som företeelse.

Prova på triathlon i Saltsjöbaden

Prova på triathlon

Triathlon är en sport bestående av simning, cykling och löpning, vilken genomförs av de tävlande i en sammanhängande följd.

Ungdomarna kommer först att springa igenom en specialbyggd bassäng som är uppställd på Saltsjöbaden IP östra del. Därefter gäller det att byta om för cyklingen – på med hjälmen och skor – något som kan vara nog så svårt när man är blöt. Alla tar sig ett varv runt på löparbanans yttre banor.

Väl inne i växlingsområdet ska cykeln ställas tillbaka på samma ställe, av med hjälmen och iväg på det sista momentet – löpningen. Nu är det bara ett varv kvar på löparbanans innerspår innan målportalen väntar. Jubel och klang, alla får en medalj och tröja för den fina prestationen.

Vi delar upp deltagarna i heat; 5-7 år, 8-10 år samt 11-12 år.

 

Utrustning

Den utrustning som var och en tar med är

  • Simkläder eller kläder som kan bli blöta.
  • Cykel, hjälm och skor.
  • Sköna kläder för både cyklingen och löpningen.

Före tävlingen kommer representanter från Saltsjöbaden Triathlonsällskap och Svenska Triathlonförbundet ge information om hur aktiviteten kommer genomföras och vad deltagarna kan tänka på.

Anmälan

Att delta i vår prova-på-triathlon är gratis. Anmälan syftar till att vi ska veta hur många som vill delta. I mån av plats går det att anmäla sig på plats.

Aktiviteten genomförs samma dag som Nacka Halvmaraton, under förmiddagen. Mer exakt information skickas ut till dig som är anmäld.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Recent Posts

Leave a Comment

0