Prova på triathlon

 In Prova på triathlon, Sprint 2016

Den 6 juni erbjuder Saltsjöbaden Triathlonsällskap barn och ungdomar i åldrarna 5-12 år att prova på triathlon.

Arrangemanget ska ses som en ”prova-på” där vi tagit bort tävlingsmomentet med dess tidtagning. Alla som deltar är vinnare på sitt sätt, och målet är att ge deltagarna (och åskådarna) en spännande upplevelse. Självklart vill vi också skapa ett fortsatt intresse för triathlon som företeelse.

Prova på triathlon

Triathlon är en sport bestående av simning, cykling och löpning, vilken genomförs av de tävlande i en sammanhängande följd.

Barnen kommer först att springa igenom någon typ av vattenhinder. Därefter gäller det att byta om för cyklingen – på med hjälmen och skor – något som kan vara nog så svårt när man är blöt.

Väl inne i växlingsområdet ska cykeln ställas tillbaka på samma ställe, av med hjälmen och iväg på det sista momentet – löpningen innan målportalen väntar. Jubel och klang, alla får en medalj och tröja för den fina prestationen.

Vi delar upp deltagarna i heat; 5-7 år, 8-10 år samt 11-12 år.

Utrustning

Den utrustning som var och en tar med är

  • Kläder som kan bli blöta
  • Cykel, hjälm och skor
  • Sköna kläder för både cyklingen och löpningen
  • Överdragskläder (tänk på varma kläder om det regnar)

Före tävlingen kommer representanter från Saltsjöbaden Triathlonsällskap ge information om hur aktiviteten kommer genomföras och vad deltagarna kan tänka på.

Anmälan

Att delta i vår prova-på-triathlon är gratis. Anmälan syftar till att vi ska veta hur många som vill delta. I mån av plats går det att anmäla sig på plats.

 

Aktiviteten genomförs samma dag som Sprint Triathlon. Mer exakt information skickas ut till dig som är anmäld.

Frågor

Vid frågor kontakta Beata Gold, 0736-34 74 55

Recent Posts

Leave a Comment

0