Tommy på en fin 6:e plats i Duathlon-SM

In Tävla

Tommy - Duathlon-SM 2015I helgen avgjordes Duathlon-SM i Upplands Väsby. Vår medlem Tommy Jansson tog en fin 6:e plats i klassen 45-49. Bra jobbat! 🙂

Saxat för Svenska Triathlonförbundet

Väsby Duathlon arrangerades av Väsby SS Triathlon och bjöd för året på en ny cykelbana som kördes i varv runt sjön Fysingen, ett eller två beroende på klass och distans. Deltagarantalet var högt med 164 fullföljande vuxna och 65 barn.

Seniorer och motion lång startade klockan 11 och Fredrik Bäckson tog hand om tätpositionen direkt. Intill växlingen hade dock Henrik Jansson gått om med några sekunder, sekunder som han tappade i själva växlingsmomentet där Fredrik återigen var först ut. Fredrik var dock lite för ivrig att hoppa på cykeln och fick vända tillbaka en kort bit, och så var det helt jämnt igen. En dryg minut efter går Andreas Lindén ut på cykeln på tredje plats.

På damsidan ledde Jenny Nilsson hela första löpet, tätt följd av Eva Nyström ut på cykeln. 20 sekunder efter skuggade Sara Svensk. Inget drama att rapportera om här, och efter cykelmomentet hade Eva övertagit första position och skaffat sig en lucka bakåt på tre och en halv minut till Sara på andra plats, med Jenny ytterligare en minut bakom.

Denna ställning höll i sig under sista löpningen där alla tre sprang ganska jämnt och den svensk mästarinnan i duathlon heter i år alltså Eva Nyström.

När herrarna växlade över till sista löpet hade Andreas kört upp sig till en andra plats, bara 15 sekunder bakom Fredrik. Andreas orkade dock inte hålla i löpningen utan Henrik passerade och sprang i mål som tvåa, drygt två minuter efter dagens suveräne segrare Fredrik Bäckson.