Ironman Kalmar 2016 ur ett IronFans synvinkel

 In Tävla

Som traditionen bjöd drog vi IronFans som vanligt ner till Kalmar för att kolla på Ironman och i år vad det extra kul med ett antal deltagare från klubben och många som vi känner på startlinjen. På fredagkvällen åt vi gemensam middag på Kallskänken, vi blev 28 personer, såå kul och såå god mat.

Tidigt på lördagsmorgonen ringde klockan och vi traskade ner mot simstarten och vattnet i kanalen låg helt spegelblankt, vilket händer extremt sällan… Det kommer att bli en snabb dag, särskilt mot förra årets storm i hamnen. Nice!

Kvart i sju drar proffsen iväg och vid sju går skottet för alla 2100 Age-Groupers som väller i på en kvart. Riktigt häftigt att se och idag så simmar dom rakt ut i dimman.

Nutrition för IronFans

Lagom till växlingen kikade solen fram och dagen blev helt magisk. Som ett hängivet IronFan gäller det ju precis som för atleterna att hålla nutritionsplanen minutiöst så vi gick på brunch på Frimurarehotellet, varvningen på cyklingen, lunch på Kama Sushi, stans bästa kaffe på Black Coffee, växling till löpningen och sedan massor av hejande, klappande, skrikande och hurrande. När Tommy hade gått i mål på magiska 9:49, Klaus och Micke även dom på fantastiska tider, tog vi en välförtjänt middagspaus innan slutspurten på Heroes Hour och några timmars underbar fest på läktaren.

Tack för en grym dag och många av oss blev taggade att anmäla oss till nästa års race! 😀

Tommy går i mål

Klaus går i mål

Micke går i mål

Jonas C varvar

Siste deltagaren går i mål

Om du vill veta mer om Saltsjöbaden Triathlonsällskap och vår verksamhet är du välkommen till vårt informationsmöte den 15/9, kl 18:00-20:00 i Hammarby Sjöstad (mer info kommer). Anmäl dig i formuläret nedan.

[activecampaign form=1]

Recent Posts

Leave a Comment

0