Intervju med Mikael Nelker om Sprinten 2016

 In Tävla

Mikael NelkerSå här på vårkanten är det alltid spännande att höra vad andra triathleter har för planer för den kommande säsongen. Speciellt vad gäller de som ägnar merparten av sin vakna tid åt att träna och förbereda sig. Så, jag bestämde mig helt enkelt för att lyssna med delar av den svenska eliten var de har i pipan…först ut är Mikael Nelker.

Tjena Micke, läget?

Mycket bra, har just påbörjat min toppning inför Ironman Sydafrika. Känns bra, jag är stark och skadefri. Mycket bättre är förra säsongen alltså, då jag tyvärr va tvungen att bryta tre tävlingar i rad.

Strålande, en konst i sig att inte dra på sig skador. Vad är ditt mål för säsongen?

Jag ska ta mig till Hawaii för tredje gången. Sen ska jag ta några bonusskalper på vägen.

Aha, intressant. Hur ser ditt tävlingsprogram ut för övrigt?

Well, jag deltog i Dubai i Januari och knep en 3:e plats. Som sagt, Ironman Sydafrika står på tur i april. Sen planerar jag att ta mig an er sprint den 6 juni, och Vansbro på försommaren. Ja just ja, och Tjörn 11.3 i slutet på sommaren.

Vi är självklart glada att du kommer och tävlar hos oss i Saltsjöbaden, berätta!

Ja, det är kul att tävla på hemmaplan. Och Saltsjöbaden Triathlon Sprint är ett proffsigt arrangerat. Eftersom att det är så pass kort blir det ett bra fartpass. Det skulle vara grymt att få se Lisa Nordén på startlinjen.

Ja, vi har självklart frågat henne. Lisa meddelar dock att om allt går som det ska kommer hon inte att vara hemma i Sverige i juni. Planen är istället ett höghöjdsläger och OS-förberedelser i Frankrike. Usel prioritering tycker vi 😉

Till sist, vilket är ditt bästa tips till oss amatörer?

Lyssna på de bästa, ta inte råd från ”svågern”. Sen, när det är riktigt kämpigt, då tänker jag gör det snabbt nu så får du vila strax eller du har väl inte tränat för att vara kass och ge upp.

Vi önskar självklart Micke lycka till under säsongen.

Förresten, kom med du också och tävla med Mikael i vår sprint den 6 juni. Läs mer och anmäl dig här, välkommen.

Recent Posts

Leave a Comment

0