Mikael Sahlberg utmanar Rubin McRae

 In Tävla

I min quest att höra hur den svenska triathloneliten tänker inför den stundande säsongen, har turen kommit till Mikael Sahlberg. På snabbvisit i Sverige, nyss hemkommen från Sydafrika, hinner vi ändå med ett snack innan han drar ner till Playitas på läger.

Pang på bara, berätta om ditt mål med säsongen?

Jag har inget konkret. Hade en väldigt bra säsong förra året. Men lite hälseneproblem gjorde att jag inte fick till det riktigt som jag ville på löpningen. Så om jag får önska så vill jag fortsätta sitta med i förstaklungorna i ITU-loppen men avsluta lite bättre med en snabbare löpning.

Inget konkret säger du, det låter hemlighetsfullt. Men hur ser ditt tävlingsprogram ut?

Haha, jag kommer börja i maj med två ITU-tävlingar. Förmodligen två kontinental-cuper om det inte blir en världscup. Sen vill jag gärna få in någon tävling i Sverige då det inte blev så förra året. Går det bra i början kommer jag sikta på lite fler världscuper i år. Annars så fortsätter jag att harva runt på bakgården utanför strålkastarljuset i europacupen.

Det ryktas ändå om att vi får se dig på startlinjen i Saltsjöbaden Triathlon Sprint, berätta.

Absolut. Jag är ju från Stockholm så det är dels skönt att tävla på ”hemmaplan”, också bra att det är en sprint eftersom jag tycker att längre lopp sliter lite väl mycket för att ställa upp i hemma i Sverige. Sen är det kul med en tävling med höga ambitioner, på några års sikt tror jag detta kan bli ett arrangemang som sticker ut ordentligt.

Den recensionen tackar vi självklart för. ☺

Vilken är din favoritgren?

Jag är väl förmodligen bäst på att simma, men jag gillar löpningen mest.

Noterar att Mikael tog SM-medalj på öppet vatten förra året, och att han i en intervju tycker att simmare är kass på teknik och taktik i öppet vatten.

Vilket är ditt bästa tips till oss amatörer?

Gör det inte så svårt, utan det som är det absolut viktigaste är att träna mycket över tid. Ett extra löp-pass i veckan slår alla intervall-upplägg man kan komma på. Det är inte så komplicerat. Slå av gps-klockan ibland och var mer uppmärksam på kroppen än prylarna så du tränar med kroppen och inte mot kroppen. Och cykla aldrig ALDRIG i tävlingsdräkten och stödstrumpor på söndagsrundan ute på Ekerö!

Värsta och bästa minnet från karriär?

Värsta minnet är helt klart att krascha och bryta i Stockholm 2014. Jag var i bra form och hade mycket vänner och familj på plats. Bästa minnet är svårt, men kanske världscupen i Tiszaujvaros förra året. Visste att jag inte skulle springa så bra med mina hälsenor, men lyckades gå loss på cykeln ett tag vilket var det enda jag kunde göra. Det kändes bra för någon som brukar vara rätt usel på cykeln. Sen höll det ju inte hela vägen men det var en cool känsla så länge det varade. Dessutom gjorde min flickvän Amanda ett riktigt bra lopp, vilket gjorde det hela ännu bättre.

Förresten, höll nästan på att glömma, vem vill du se på startlinjen i Saltsjöbaden 2016?

Rubin McRae

Episkt, då hoppas vi på dig och Rubin. Samtidigt önskar jag dig en riktigt bra säsong.

Förresten, kom med du också och tävla med Mikael i vår sprint den 6 juni. Läs mer och anmäl dig här, välkommen.

Recent Posts

Leave a Comment

0