Oskar Djärv – kom, såg och segrade

 In Sprint 2016, Tävla

Oskar Djärv

För drygt ett år sedan ringde min telefon och i andra änden presenterade sig en försynt person och frågade om det ”trots sen anmälning, finns plats för mig”. Eftersom att vi stängt för nya deltagare blev mitt svar (efter en suck!) att vederbörande kunde ta min startplats. Jag frågade dock ”är du någe bra då?”.

Förra året var det väl inget snack om att Oskar gjorde det mesta rätt. Pallplatsen var i stort garanterad för hans del när startskottet gick i de tävlingar han ställde upp i. Så även i vår sprint i Saltsjöbaden. Så ”mitt” startnummer vann, vilket troligtvis kommer vara det närmaste jag kommer en seger i min karriär.

Den här säsongen har emellertid startat lite annorlunda för Oskar. Jag ringer för att kolla med honom hur läget är efter sin just genomförda operation.

Jag har precis börjat knalla igång lite lätt träning nu efter tre veckor, så det känns mycket härligt! Känslan är att det borde gå att stegra igång så sakteliga nu. Har tappat en del, så jag får hålla mig lite i skinnet. Sist jag hade flyt i träningen var trots allt så länge sedan som sista februari. Men jag är på gång!

Låter lovande. Trots operationen, vad är ditt mål med säsongen?

Innan sjukdomar och operation så var ett stort mål att verkligen göra ett riktigt bra resultat på SM i Uppsala och på Europacupen i Malmö. Men mitt mål med årets säsong får bli att försöka bli Mr Kontinuitet. Börja om på nytt med grundträningen, och försöka bygga upp mig till nästa vinter/vår inför 2017. Förhoppningen är att kunna varva detta med lite tävlingar för att hålla motivationen uppe.

Du ska alltså köra några race. Hur ser ditt program ut?

Om jag har tur med kroppen och gör fantastiska framsteg så kommer jag att sikta lite mot de tävlingar som var planen från början. Det vill säga att köra Svenska Cupen, för att ta sedan ta mig till finalen och Europacupen i Malmö. Och även Europacupen i Norge helgen efter. Dessutom få till roliga svenska tävlingar, till exempel Hallsta Triathlon och någon medeldistanstävling, såsom SM i Vansbro, och sedan Tjörn/Sala. Sedan vill jag gärna köra de tävlingar jag får, för mina team i Italien och Tyskland.

Du kommer dessutom och kör vår tävling. Vad är det som drar dig till oss?

Det var en mycket trevlig upplevelse förra året! Härlig inramning och god stämning. Det var inte bara tack vare min seger som jag fick med mig positiva minnen därifrån.

Vilken är din favoritgren?

Definitivt cyklingen. Det är ofta där jag ibland kan känna mig lite starkare än mina konkurrenter och det är där man får som högst hastighet och mest action!

Vilket är ditt bästa triathlon-tips till oss amatörer?

Bästa tipset måste vara att hitta glädje i sporten och inte göra det stressigt för sig genom att hetsa igenom alla grenar och pass som man tror man måste göra. Har man funnit glädjen så kommer man långt, förutsatt att man är lite smart och lyssnar på kroppen sin.

Värsta och bästa minnet från karriär?

Värsta… jag blev oerhört förbannad när jag punkterade i Säter Triathlon 2014, när jag var uppe och utmanade Djurback om segern med något varv kvar. Sprang barfota till växlingsområdet, tog på mig skorna och sprang av mig ilskan ute i skogen som tur var.
Bästa… när jag lyckades ta SM-silvret på ”hemmaplan” i Uppsala i fjol och rörde mig själv till tårar efter loppet. Den känslan är obeskrivlig.

Vem vill du se på startlinjen i Saltsjöbaden 2016?

Jag gör en Mikael Sahlberg och säger, coach Joakim Berggren. Lite lek i poolen så ska han nog kunna vara med och utmana även under simsträckan.

Jag tackar för mig och funderar vad det är som gör att både Micke och Oskar vill tävla mot sina coach:er. Kommer raskt fram till att de nog vill ge igenom för alla pass de tagit sig igenom medan ”bossen står på kanten”.

Förresten, kom med du också och tävla med Oskar i vår sprint den 6 juni. Läs mer och anmäl dig här, välkommen.

Recent Posts

Leave a Comment

0