Jessica Winberg gör sin debut och vinner

 In Sprint 2016, Tävla

Jessica WinbergHelt klart var vårens intervjuer en fullträff att döma av antalet läsare. Kul tycker vi och det ger oss självklart energi att fortsätta. Nu när hösten gör sig tillkänna så drar vi därför igång igen. Vad passar då inte bättre en än triathlon-debutant!? Så, här kommer Jessica Winberg. Hon deltog som så många andra i Saltsjöbaden Triathlon Sprint och vann Damer Motion på tiden 01:20:45.

Grattis Jessica, berätta lite om din idrottsliga bakgrund.

Tack! Jag har utövat massor av olika idrotter men orienterade mest i skolåldern och sedan övergick jag till att bara träna löpning. Jag driver idag ett företag som jobbar med utomhusträning av olika slag, mest crosstraining… så det blir en del av det med! Också tränar jag även gärna skidor, alpint och längd.

Hur det kom sig att du började med triathlon?

[Skratt] …har varit sugen på triathlon ett tag och sprinten för Saltsjöbadens Triathlonsällskap var mitt första. Även om jag bara var bekant med löpning som gren var det riktigt kul och jag blev lite hooked!

Vilket av de tre momenten – simning, cykel och löpning – tycker du bäst respektive sämst om?

Löpningen kan jag ju bäst, så där är jag mest bekväm. Men jag börjar få koll på simningen också. Cykling blir också bättre, ju mer van jag blir. Jag tycker dock att det är väldigt mycket roligare att tävla i de två sistnämnda grenarna än att faktiskt träna dem. Jag har kört en del swimrun nu under sommaren, det är också grymt kul!

Är du med i någon klubb idag?

Nej, jag är inte med i någon klubb… men känner väl att jag borde vara det när jag tycker att det är så kul och vill utveckla mig inom både triathlon och swimrun.

Hur har din tävlings-sommar sett ut?

Jag har just nu drabbats av plantar fasciit, så är tyvärr tvungen att ta det lite lugnt, men har kört Stockholm Triathlon Stafett, Amfibiemannen och Ångaloppet. Tyvärr var jag tvungen att avstå Lidingö Triathlon som jag hade velat köra.

Vilka lärdomar har du fått, och vad är du mest stolt över?

Lyssna på kroppen…

Oj, stolt över!? Kanske resultatet i Saltsjöbadens Triathlon Sprint för den var så otroligt oväntad, [stort skratt] jag blir stolt när jag känner att jag gett allt. Jag är också väldigt stolt över att min son tog sig igenom ett triathlon nyligen (Lidingö Triathlon).

Ja det är tidigt att fråga, men hur tänker du inför kommande säsong?

Jag vill bli bra i foten så jag kan fortsätta träna så mycket jag kan och utvecklas för att kunna vara med i fler tävlingar. Såklart vill jag kunna prestera mitt yttersta däri.

Slutligen, tänker du delta och försvara din placering under nästa upplaga av Saltsjöbaden Triathlon Sprint?

Åh! Det var så roligt att vara med, så bra arrangerat och otroligt trevligt! Jag vill självklart vara med nästa år och då vara förberedd på riktigt!

Det är klart att vi i Saltsjöbaden Triathlonsällskap känner oss stolta över att Jessica Winberg gjorde sin debut i triathlon-sammanhang. Vi hoppas att foten läker bra och att vi ser henne snart igen.

Om du vill veta mer om Saltsjöbaden Triathlonsällskap och vår verksamhet är du välkommen till vårt informationsmöte (den 15/9, kl 18:00-20:00) inför den stundande säsongsstarten. Anmäl dig i formuläret nedan.

[activecampaign form=1]

Recent Posts

Leave a Comment

0