Nils Svensson och Carl XVI Gustaf

 In Sprint 2016, Tävla

Nils SvenssonSom jag trodde blev det förra inslaget med Sara Penton riktigt uppskattat. Inte så märkligt med tanke på att vi triathleter ägnar en stor del av vår tid med att nöta sämskskinn. Denna vecka är vi åter tillbaka med en elitsatsande triathlet. Jag introducerar Nils Svensson.

Så Nils, berätta lite om dig själv!?

Jag kommer från Uppsala, har bott i Stockholm under en längre tids studier men är numera bofast i Falun. Gjorde min första triathlontävling 2009 och de senaste tre fyra åren har jag elitsatsat.

Hur tänker du inför framtiden?

Jag vill fortsätta att utvecklas och bli en bättre triathlet. Samtidigt vill jag kunna kombinera detta med min civila karriär. I övrigt tar jag en säsong i taget.

Vad blir ditt mål med den här säsongen?

SM på medeldistans i Vansbro. Målet är att förbättra förra årets tredje placering på SM.

Hur ser ditt tävlingsprogram ut förövrigt?

Först ut är Saltsjöbaden. Därefter Vansbro, Jönköping 70.3, Tjörn, och Challenge Mallorca medeldistans i oktober. Förmodligen petar jag in ytterligare ett par kortare tävlingar i Sverige men det är inte helt klart ännu.

Varför Saltsjöbaden Triathlon Sprint?

Tävlingen ligger väldigt bra tidsmässigt på säsongen och jag har hört mycket gott om förra årets tävling. Sen är ju non-draft tävlingar de roligaste!

Vilken är din favoritgren?

Cyklingen är min starkaste gren och väldigt häftigt och fartfyllt på tävling. Sen är det inte alltid lika kul att nöta mil efter mil på träning, särskilt inte under vintern. Men det hör till och har också sin charm.

Vilket är ditt bästa triathlon-tips för oss amatörer?

Försök hitta kontinuitet i träningen och öka inte belastningen i träningen för snabbt. På tävling om man är ovan så går det nog ofta lite för snabbt i början under varje moment. Bygg istället upp farten efterhand, oavsett distans.

Värsta minnet från karriär?

Jag har upprepat haft problem med magen på längre tävlingar. Det går inte att sortera ut någon gång som varit den värsta. Det är extremt frustrerande när det händer. Förhoppningsvis har jag börjat få lite bättre ordning på det, vad som händer och vad jag kan göra åt det.

Vem vill du se på startlinjen i Saltsjöbaden 2016?

Kungen, Carl XVI Gustaf. Jag sprang på honom (well, bildligt) under pågående löpmoment ute på Ekerö på SCT Duathlon för några veckor sedan och han hejade friskt, som alltid. Saltsjöbaden Triathlon Sprint går ju på nationaldagen så det skulle ju bli riktigt högtidligt.

Kungen till Saltis alltså, att vi inte tänkt på det tidigare. Får ta med det i planeringen till kommande tävlingar. Hur som, vi önskar Nils lycka till under säsongen och följer med spänning om han avancerar i resultatlistorna.

Förresten, kom med du också och tävla med Nils i vår sprint den 6 juni. Läs mer och anmäl dig här, välkommen.

Recent Posts

Leave a Comment

0