Rasmus Andersson – från bandy i Småland till triathlon i Falun

 In Sprint 2016, Tävla

Rasmus AnderssonDet är helt klart så att vi lyckades arrangera en bra tävling förra året. Resultatet visar sig i år då vi återigen lyckas attrahera stora delar av eliten att ställa upp. Rasmus Andersson är näst på tur att berätta om planerna för 2016.

Hej Rasmus, berätta lite om dig själv!?

Jag är i grunden en småländsk bandyspelare som är född och uppväxt i Vetlanda. Efter gymnasieexamen med teknisk inriktning och bandy som tillval, övertog triathlon helt och det tog mig hela vägen upp till Falun. Där har jag nu snart bott i 3 år, och tränar med Dala Sports Academy och extraknäcker på ICA Maxi.

Vilka mål har du framöver?

Hmmm…brukar vara snål med stora målsättningar och istället ta en säsong i taget. Men det är klart, några drömmar jag har är att vara med och köra bra på U23-EM nästa sommar. Och någon gång framöver vara med och konkurrera på Europacup-tävlingar.

Vilka blir höjdpunkterna denna säsong?

Kommande säsong bjuder på flera spännande race! Jag kör endast kortdistans, så jag kommer ställa upp på alla cuptävlingar i Sverige. Och de lopp jag ska vara i extra bra slag inför, det är SM-sprinten i Uppsala, SM på olympisk distans i Umeå och tillslut Europacuptävlingen i Malmö.

Och andra tävlingar?

Gjorde just säsongspremiär på Duathlon-SM i Väsby. Nu ser jag fram emot två mini-sprinter i Hallstahammar och Saltsjöbaden Triathlon. Efter det rullar det på med övriga cuptävlingar. Säsongen avslutar jag nog med Kalmar MiniTri, där jag kommer känna mig som hemma, då loppet går på skön Småländsk mark.

Varför Saltsjöbaden Triathlon Sprint?

Jag gillar att tävla på lite olika ställen. Ert race i Saltsjöbaden har bra konkurrens och kommer därför bli grymt kul och motiverande. Det blir första gången jag deltar, men jag ska absolut försöka hamna högt upp i resultatlistan! Loppet blir en perfekt formslipning inför SM i Uppsala.

Vilken är din favoritgren?

Att springa efter en tuff cykling, det är min favorit. Simning är min akilleshäl, men brukar komma undan det momentet relativt bra när det är en kort och stökig simning.

Vilket är dina bästa triathlontips?

Gör det enkelt. Träna med bra kontinuitet i alla grenar och lyssna på vad kroppen har att säga – den bestämmer. Och lägg pengar på bra träningsförutsättningar istället för coola prylar!

Värsta minnet från karriär?

Min triathlonkarriär har egentligen bara varit en enda lång och lycklig solskenshistoria hittills. En punktering som junior för länge länge sedan, är det värsta jag kan minnas. Annars har karriären varit stabil från då att jag var en nyfiken junior, fram till nu när jag är en nyfiken senior med ett SM-brons över olympisk distans i bagaget från i fjol.

Vem vill du se på startlinjen i Saltsjöbaden 2016?

Jag skulle vilja se alla mina kortdistans-konkurrenter från cuptävlingarna på startlinjen. Ni vet vilka ni är! Men det vore även kul att försöka ge de duktiga långdistansarna en match!

Då hoppas vi att Rasmus även fortsättningsvis får svårt att berätta om ”sitt värsta minne”. Gör som Rasmus, lämna bandyklubban (eller vad det nu är!?) för en dag och kom och testa triathlon den 6 juni ute hos oss i Saltsjöbaden. Läs mer här…

 

Recent Posts

Leave a Comment

0